03 huhtikuuta 2016

Tukupipo

Edit: 5.4. ilmoitettiin, että TitiTyy on ostanut Tukuwoolin liiketoiminnan ja tämän langan valmistus jatkuu kuin jatkuukin. Tähän voi sanoa vain että jee! 

Pääsiäisenä harmittelin monen muun kanssa kilpaa, kun kuulin, että Tukuwool Fingeringin valmistus loppuu. 

Tässä langassa on on ollut minulle kaikki kohdallaan: värit, riittoisuus, luonnollisuus - ja onhan lanka myös kokonaan Suomessa valmistettu. Edes pieni villan karkeus ei ole minua haitannut, vaan olen tehnyt tästä lapasia ja pipoja. 

Blogin luonnoksissa on ollut jo monta viikkoa ohje tälle Tukuwool Fingeringistä neulomalleni pipolle, ja nyt lienee sopiva aika kirjoittaa se loppuun, kun Tukua on vielä saatavilla. Tukupipo

Tarvitset
 • yhden vyyhdin Tukuwool Fingeringiä
 • 3 mm puikot
 • yhden ison napin


Luo 120 silmukkaa ja jaa ne tasaisesti neljälle puikolle. Neulo *1 oikein silmukan takareunasta, 1 nurin*, toista kunnes kolmannella puikolla on jäljellä 8 silmukkaa. Neulo 8 silmukkaa oikein ja jatka sen jälkeen joustinneuletta. 

Jatka joustinneuleen neulomista niin, että aina kolmannen puikon lopussa neulotaan 8 silmukkaa oikein. Kun joustimen korkeus on 6 senttiä, siirry sileään neuleeseen. Sileän neuleen alussa tee lisäykset seuraavasti: 
 1. krs: neulo kaikki silmukat oikein 
 2. krs: lisää 8 silmukkaa tasaisin välein. (yhteensä 128 s)
 3. krs: neulo kaikki silmukat oikein 
 4. krs: lisää 8 silmukkaa tasaisin välein (yhteensä 136 s)
Neulo näillä 136 silmukalla sileää neuletta, kunnes työn korkeus on 18 senttiä ja aloita kavennukset. 
 1. kavennuskierros: *neulo 6 s oikein, kaksi oikein yhteen* toista kierroksen loppuun. Neulo kaikki s:t oikein 6 kierrosta.
 2. kavennuskierros: *neulo 5 s oikein, kaksi oikein yhteen* toista kierroksen loppuun. Neulo kaikki s:t oikein 5 kierrosta.
 3. kavennuskierros: *neulo 4 s oikein, kaksi oikein yhteen* toista kierroksen loppuun. Neulo kaikki s:t oikein 4 kierrosta.
 4. kavennuskierros: *neulo 3 s oikein, kaksi oikein yhteen* toista kierroksen loppuun. Neulo kaikki s:t oikein 3 kierrosta.
 5. kavennuskierros: *neulo 2 s oikein, kaksi oikein yhteen* toista kierroksen loppuun. Neulo kaikki s:t oikein 2 kierrosta.
 6. kavennuskierros: *neulo 1 s oikein, kaksi oikein yhteen* toista kierroksen loppuun. 
 7. kavennuskierros: *neulo kaksi oikein yhteen* toista kierroksen loppuun. 
Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi. 

Kiristysnauhaa varten luo 10 silmukkaa ja neulo aina oikein 16 senttiä, päättele kaikki silmukat kerralla. 

Päättele langat ja liota ja pingota kiristysnauha. Ompele kiristysnauha pipon sisäpuolelle noin 8 cm alareunasta kohtaan, missä joustimessa on 8 silmukan ainaoikein palkki. Ompele kiristysnauhan toinen pää napilla kiinni pipon päällipuolelle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti